Valkuilen die jij wilt vermijden tijdens het investeren in Spaans Vastgoed
Valkuilen die jij wilt vermijden tijdens het investeren in Spaans Vastgoed
Investeren in Spaans vastgoed
Verhome Investments
Investeren in Spaans vastgoed
03/18/2024
2 min
0

Valkuilen die jij wilt vermijden tijdens het investeren in Spaans Vastgoed

03/18/2024
2 min
0

Bij Verhome Investments begonnen we vol optimisme en enthousiasme aan onze reis in het Spaanse vastgoed. Gedreven door dromen van zonovergoten huizen en de belofte van aantrekkelijke rendementen, stapten we vol vertrouwen in dit avontuur. Al snel ontdekten we echter dat de realiteit complexer was dan verwacht. Onvoorziene uitdagingen en bureaucratische obstakels, zoals ontbrekende vergunningen, ongeschikte grond, of het ontbreken van een verhuurvergunning, stelden ons geduld en doorzettingsvermogen op de proef.

Deze ervaringen, hoewel kostbaar, waren onmisbaar. Ze onderstreepten het belang van grondige voorbereiding, due diligence, en het belang van samenwerken met lokale experts, vooral advocaten gespecialiseerd in vastgoedrecht. Deze inzichten vormen nu de basis van onze missie bij Verhome Investments.

Hieronder verkennen we deze valkuilen met voorbeelden en benadrukken we het belang van zorgvuldige controle:

Juridische status van het vastgoed niet grondig controleren

Voorbeeld: Een investeerder koopt een villa zonder te controleren of er een hypotheek op rust. Na de aankoop blijkt dat er een aanzienlijke schuld is, waardoor de nieuwe eigenaar financieel in de problemen komt.

Belang van controle: Het is essentieel om een volledige juridische controle uit te voeren om te verzekeren dat het vastgoed vrij is van lasten, schulden of juridische geschillen.

Lokale bouwvoorschriften negeren

Voorbeeld: Je koopt een stuk grond met het plan om er een klein hotel op te bouwen, maar ontdekt later dat de lokale bouwvoorschriften commerciële ontwikkelingen in dat gebied verbieden.

Belang van controle: Verifieer altijd de lokale bouwvoorschriften om te zorgen dat jouw bouw- of ontwikkelingsplannen haalbaar zijn.

Belastingverplichtingen niet adequaat plannen

Voorbeeld: Een investeerder onderschat de jaarlijkse onroerendgoedbelasting en de inkomstenbelasting op huurinkomsten, wat resulteert in een lager dan verwacht rendement.

Belang van controle: Een grondige planning en begrip van alle belastingverplichtingen zijn cruciaal om financiële verrassingen te voorkomen.

Het NIE-nummer over het hoofd zien

Voorbeeld: Een investeerder is klaar om een aanbetaling te doen, maar realiseert zich dat hij geen NIE-nummer heeft aangevraagd, wat het hele aankoopproces vertraagt.

Belang van controle: Begin vroegtijdig met de aanvraag van een NIE-nummer om vertragingen in het aankoopproces te voorkomen.

De grond niet controleren

Voorbeeld: Je koopt een perceel om een huis op te bouwen, maar later blijkt dat het geclassificeerd is als 'Rustica', waardoor bouwen sterk beperkt wordt.

Belang van controle: Controleer het type grond (Rustica of Urbanizable) en de bijbehorende regelgeving om te zorgen dat jouw plannen uitvoerbaar zijn.

Certificaten en vergunningen niet verifiëren

Voorbeeld: Na de aankoop van een appartement ontdek je dat er geen bewoonbaarheidscertificaat is, wat essentieel is voor verhuur.

Belang van controle: Zorg ervoor dat alle benodigde certificaten en vergunningen aanwezig en geldig zijn om juridische problemen te voorkomen.

Schuldeisers en verhuurvergunningen controleren

Voorbeeld: Je koopt een appartement met het doel om te verhuren, maar ontdekt dat er geen verhuurvergunning is en dat deze onder de huidige regelgeving niet meer te verkrijgen is.

Belang van controle: Controleer op bestaande schuldeisers en de beschikbaarheid van een verhuurvergunning om jouw investeringsdoelen te kunnen realiseren.

Recap: Waarop letten bij aankoop van vastgoed in Spanje

  • Juridische status controleren: Vrij van lasten en schulden.
  • Lokale bouwvoorschriften: Overeenstemming met jouw plannen.
  • Belastingverplichtingen: Volledig begrip en planning.
  • NIE-nummer: Tijdig aanvragen.
  • Type grond: Geschiktheid voor jouw ontwikkelingsplannen.
  • Certificaten en vergunningen: Aanwezigheid en geldigheid.
  • Schuldeisers en verhuurvergunningen: Geen onverwachte belemmeringen.

Door deze aspecten zorgvuldig te controleren, kun je een veilige en weloverwogen investeringsbeslissing nemen, vrij van onvoorziene complicaties.

Investeren in Spaans Vastgoed

We hebben het lesgeld al betaald, zodat jij dat niet hoeft te doen. Ons doel is om jou als investeerder te beschermen tegen de valkuilen van de Spaanse vastgoedmarkt. Door onze kennis, ervaring en netwerk te delen, streven we ernaar jouw investeringsreis zo vloeiend en succesvol mogelijk te maken. Met Verhome Investments kies je voor een partner die de dromen én de realiteit van investeren in Spaans vastgoed volledig begrijpt.

Plan hier een vrijblijvende afspraak met ons in om jouw investeringsdoelen en wensen te bespreken: https://verhomeinvestments.nl/kennismaking-inplannen/

Donny Verboom - CEO Verhome Investments

Reacties
Categorieën